Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БТВМярката 60/40 се финансира от НОИ - фонда

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БТВМярката 60/40 се финансира от НОИ - фонда
Коментари Харесай

Васил Велев: За догодина са планирани едва 300 милиона за 60/40

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Кадър БТВ

" Мярката 60/40 се финансира от Национален осигурителен институт - фонда за безработица, и тя е в поддръжка на заетостта и на приходите в предприятията със спаднали размери на продажби. След като първоначално пробуксува поради сбъркан дизайн, в този момент работи относително добре.

" Трябва да се подхващат незабавни дейности, лесни за администриране схеми за поддръжка на бизнеса. Проблемът е, че за следващата година са планувани едвам 300 милиона, които в по-голямата си част ще послужат за разплащания за последните месеци за тази година ", изясни в предаването " Лице в лице " е Васил Велев, Асоциация на индустриалния капитал.

" При тези обстановки би трябвало да се подхващат незабавни дейности, лесни за администриране схеми за поддръжка на бизнеса. Така се действа в другите страни - заплащания съразмерно на изгубените обороти.

Само да не създадем грешката още веднъж да затворим достъпа на хората до работните им места. Да не спрат и доставките е значимо.

Освен това всеки може да каже, че е срещнал инфектиран и да не отиде на работа. Така работодателят не знае с какъв екип ще разполага. От понеделник тези неща би трябвало да се уточнят ", сподели той. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР